Året går mot slutten. Mørkt og trist ute, men mye lys og kos inne.
Styret sier seg meget godt fornøyd med året og måten beboerne har
taklet de små hendelser som har oppstått.

Vi har hatt høstens beboermøte, og for de som ikke var tilstede skal
vi ta de viktigste sakene:

Avløp. Det er inngått en rammeavtale med Yven-firmaet Høytrykk og Vedlikeholdsservice. De kjenner borettslaget godt etter mange oppdrag. Avtalen går ut på at vi blir prioritert ved behov, og at vi får en gunstig pris. Det gjelder både for laget og for den enkelte beboer. Telefonnummer til firmaet finnes på vår hjemmeside og på oppslagstavlene. Det er viktig å vite at det er den enkelte beboers ansvar å holde avløpsrøret åpent. Ved normal «forstoppelse», som løses ved høytrykksspyling, må derfor beboeren selv ta regningen. Hvis det viser seg at problemet skyldes feil på røret, er det borettslagets økonomiske ansvar.

Forkjøpsrett. Det har nå blitt mer og mer vanlig å selge leiligheter med såkalt FORHÅNDSAVKLARING. I praksis betyr det at fristen for å melde forkjøpsrett er noe kortere. Til gjengjeld kan man melde sin interesse uten forpliktelser. Det vil si at man senere kan trekke seg hvis prisen blir for høy. Når leiligheten er solgt, blir den som har meldt interesse kontaktet, og da må man umiddelbart svare om man vil bruke forkjøpsretten eller ikke. Svaret er da bindende. Hvis du går med tanker om å bytte leilighet, følg med på hva som står på oppslaget og følg informasjonen som står i hvert enkelt tilfelle. Verre er det ikke.

Barnehagetomt. Det er ennå ikke helt klart hvordan fremdriften i kommunen er, men vi kan jo håpe på en avklaring før nyttår, eller kanskje tidlig på nyåret. På beboermøtet kom det opp enkelte idéer om hva tomten eventuelt kan brukes til, uten at noe ble realitetsbehandlet. Uansett skal et eventuelt kjøp godkjennes av beboerne på en generalforsamling, og beboerne vil selvsagt bli involvert i fremtidig utnyttelse av tomten.

Det var de viktigste sakene fra beboermøte, men vi har mer på hjertet:

Styret har nemlig inngått en avtale med Canal Digital, som nå bare heter Telenor, om at vi får nye dekodere og rutere gratis installert. Det vil gi oss bedre tilgang til nye tjenester som for eksempel T-We og flere valgfrie kanaler. Vi regner med overgang på nyåret.

Så en gladmelding! Styret har besluttet å heve felleskostnadene for neste år med bare 2%. Det er det laveste på over 15 år. Begrunnelsen er god likviditet og ingen virkelig store, kostbare prosjekter neste år. Vi kan dessverre ikke love at dette blir normen i årene som kommer. Vi får glede oss ett år av gangen.

Med dette ønsker vi alle gode beboere en stemningsfull førjulstid.

Beste hilsen, Styret

Comments are closed