70 beboere deltok på beboermøte i oktober. Takk for godt oppmøte og stort engasjement! Vi lovte å gi dere en kort oppsummering av saker som ble gjennomgått.

Tema:

1. Innledning v/fungerende styreleder

 

2. Avtale med leverandør av kabel-TV og bredbånd
Styret orienterte om at avtalen med Canal Digital utgår 1. januar 2015. Styret har mottatt tilbud fra Canal Digital, Get og Viken. Borettslaget kan spare kr 270 000 pr år ved å inngå avtale med Get med samme tilbud. Fra beboere fremkom at det hersker noe engstelse for å skifte tv- og bredbåndleverandør. Konklusjon: Dersom styret fremmer forslag om skifte av leverandør tas saken opp til behandling på generalforsamling.

 

3. Parkering, parkeringskontroll og trafikale forhold: styret orienterte
Etter økt parkeringskontroll har forholdene blitt bedre langs blokkene. Det kom innspill på at gjesteparkeringen misbrukes av beboerne, og at styret bør intensivere parkeringskontrollen.

 

4. Oppdatering av ordensreglene
Styret gikk gjennom forslag til endringer og presiseringer. Det ble gitt enkelte innspill. Styrets forslag til endringer, tilføyelser og justeringer av ordensreglementet tas opp som sak på generalforsamlingen 2015.

 

5. Drifts- og beredskapsorganisering
Styret orienterte om planlagt styrking av bemanningen for økt innsats på forebyggende vedlikehold. Flere beboere bifalt dette og mente bl.a. at gressklippingen burde bli bedre.

 

6. Langsiktig vedlikeholds- og sikkerhetsplan
Det er over 40 år siden borettslaget ble oppført. Bilder illustrerte behov for renovering av bygningsmasse og uteområder. Styret orienterte om små og store tiltak. Styret planlegger å engasjere eksternt firma, eventuelt OBOS Prosjekt, for å gjennomføre en tilstandsanalyse og lage en langsiktig vedlikeholds- og sikkerhetsplan. Til dette søkes det Husbanken for delvis dekning av kostnadene. Tiltakene vil koste betydelige beløp og må finansieres gjennom låneopptak. Alternativet, å ikke gjøre noe, blir dyrere. Det ble gitt eksempel på hvordan et annet borettslag hadde gjort dette. Saken fremmes i ordinær generalforsamling mai 2015. Det vurderes eget beboermøte på saken.

 

7. Styret orienterte om reglene for beplantning i terrassekassene
Styret har iverksatt tiltak for at reglene følges slik at uønsket beplantning ikke skal bli til hinder for bruk av terrassene som rømningsveier i tilfelle brann og/eller skade betongen i kassene. For de som ikke ønsker å utføre dette selv, forsøker styret å finne en person som beboere kan engasjere til jobben. Det jobbes videre med saken.

 

8. Trappevask
Styret orienterte. Det ble understreket at det ikke er lov å ha filleryer/tepper, blomsterpotter og andre gjenstander på ganggulvet.

 

9. Saken vedr andelseier som har revet pipeløpet i egen leilighet
Styret redegjorde for saken. Det fremkom ingen kommentarer.

 

10. Borettslagets internettsider
Infoskriv og relevant dokumentasjon legges på nettadressen www.hannestadterrasse.no.datasenter.no.

 

11. Innspill fra beboere før møtet ble besvart i punktene foran. I tillegg ble følgende tatt opp:

  • Flere branndører fungerer ikke. Konklusjon: følges opp av vedlikeholdsleder.
    Om trappa fra blokk 4 og ned mot Yvenbanen: Den må vi beholde! Det er mange som bruker trappa. Konklusjon: styret tar med seg innspillet i den videre planlegging.
  • Om «trappegangen» mellom blokkradene: Dette er en farlig «sklibane». Noe må gjøres, det er blant annet råte i treverket. Konklusjon: tas med i den videre planlegging.
  • Kveldens oppmøte forteller at det er behov for slike beboermøter.

 

Styret takket for frammøte, mange gode innspill og tilbakemeldinger til styret.

Møtet ble avsluttet kl 21.00.

 

Andelseiers riving av pipeløp i egen leilighet

Flere beboere har spurt om status i saken hvor en andelseier i 2013 rev pipeløpet i egen leilighet uten godkjenning fra borettslagets styre. Styret fattet sommeren 2013 vedtak om at pipeløpet ikke kunne rives, da tiltaket er i strid med borettslagsloven og borettslagets vedtekter. Andelseier ble pålagt å gjenoppføre pipeløpet. Gjennom ekstraordinær generalforsamling 29.10.2013 ble det vedtatt med stort flertall at pipene i blokkene skal bestå.

Dialog med andelseier om gjenoppføring av pipeløpet førte siden ikke frem til en løsning. Hannestad Terrasse borettslag v/styret stevnet i juni 2014 andelseier for Sarpsborg tingrett, med krav om gjenoppføring av pipeløpet. Forannevnte ble det informert om i beboermøte 22.10.2014.

Dommen fra Sarpsborg tingrett er offentlig, og falt i saken 20.11.2014. Det fremgår at borettslaget skal gis adgang til andelseiers leilighet for gjenoppføring av pipeløp på andelseiers bekostning. Videre er andelseier dømt til å erstatte borettslagets saksomkostninger. Borettslagets advokat har bifalt den informasjon som styret ga på beboermøte og informasjon som nå gis i infoskrivet. Dette med bakgrunn i at saken berører alle andelseiere, og styrets ansvar for å lede borettslagets virksomhet i samsvar med lov, vedtekter, husordensregler vedtatt av generalforsamlingen, og øvrige vedtak fattet av generalforsamlingen.

 

Styret ønsker alle ei fin førjulstid!

 

Vennlig hilsen

styret

Comments are closed