Ferietid!
Vedlikeholdsleder har ferie fra mandag 14. juli og er tilbake mandag 21. juli. Henvendelser i denne perioden rettes til styreleder på telefon 930 37 887.


Pensjonisttur
Årets pensjonisttur går av stabelen 2. september. Informasjon sendes alle beboere igod tid før turen.


Borettslagets avtale om bredbånd (TV, radio, internett)
Borettslagets treårige avtale med Canal Digital går ut i januar 2015. Styret ønsker å invitere leverandører til å konkurrere om ny avtale fra 2015. Vi inviterer deg til info og dialog på denne saken på beboermøte 8. oktober. Kontakt styremedlem Per-Arne Polsrød på tlf. 930 21 082 dersom du har spørsmål til saken, eller send styret et skriftlig innspill.


Utvendig branntilsyn og befaring 13. juni avdekket behov for tiltak
Befaringen ble gjennomført i samarbeid med Sarpsborg brannvesen etter henvendelse fra styret. Styrets fremste hensikt i denne omgang var å få en vurdering av hvorvidt fortettet beplantning i balkongkasser vil kunne hindre bruk av terrassene som rømningsveier i en krisesituasjon, både vertikalt og horisontalt.

Under befaringen uttalte brannvesenets representanter Gutubakken og Holmen at beboerne må respektere punktet i borettslagets ordensregler som slår fast at rømningsvei over til sideterrasser ikke må blokkeres: ”Det skal, av den grunn, ikke være busker eller andre permanente hindringer nærmere enn 60 cm inntil skillevegg.” Beboere med terrasser hvor det er grunnlag for tiltak, vil motta brev fra styret med krav om utbedring. Styret oppfordrer den enkelte til å ta fellesskapets ordensregler og brannsikkerhet på alvor, og iverksette nødvendige tiltak med beskjæring eventuelt fjerning av busker eller trær. Styret har fått innspill med oppfordring til å følge opp dette.

De ga oss også følgende påminnelse, som vi ber våre beboere merke seg som sitt ansvar: ”Brannvarslere i leiligheten skal monteres i taket, ikke på vegg over dør. Minimum 50 cm ut fra vegg”.


Oppfølging etter befaring i fellesarealer og garasjeanlegg
Styret tok 2. juli en befaring i borettslagets fellesarealer, kjellerganger og garasjeanlegg, både for å se på nødvendig vedlikehold og status i forhold til ordensregel 38.

Det er ikke tillatt å sette fra seg noe foran inngangsdører, i oppgangen, ganger og fellesarealer inne i blokkene eller i garasjeanlegg, unntatt på plasser som er spesielt merket. Det gjelder dekk i dekkrom, mopeder og motorsykler i MC-bod, sykler i kjellerganger. Det ble registrert tilfeller av lagring av møbler, fritidsutstyr og bilutstyr i kjellerganger, og oppføring av hyller og skap i garasjeanlegg.

Alle beboere får vedtekter og ordensregler ved innflytting, samt årlig som en del av innkalling til ordinær generalforsamling.  Alle beboere har blitt varslet om befaringen i infoskriv i april, mai og juni 2014. Takk til alle som bidrar til orden og trivsel i fellesarealene!

Beboere som ikke har overholdt nevnte ordensregel, vil motta et brev fra styret med krav om at gjenstandene fjernes innen 15. august. Gjenstander og utstyr som er plassert i strid med ordensreglene vil bli fjernet innen 30. august uten ytterligere varsel, slik det fremgår av ordensregel 38. Styret har fått innspill med oppfordring fra beboere til å følge opp dette. Spørsmål kan rettes til styreleder eller vedlikeholdsleder.


Ønske om mer informasjon?
Kontakt vedlikeholdsleder eller styreleder hvis du har spørsmål om eller innspill til forhold i borettslaget. Forslag til tema som ønskes tatt opp på beboermøte i 8. oktober kl 18-20 på Yvenhytta kan meldes skriftlig til styret.


Fortsatt god sommer til alle!

Vennlig hilsen

Styret

Comments are closed