Sommertid!

Vi har allerede hatt mange fine og varme sommerdager når vi nærmer oss midtsommer. Styret håper at du som beboer har glede av både godt vær og trivelig bomiljø i Skogholtet.

 

Invitasjon til årlig beboermøte 8. oktober 2014

Styret inviterer alle beboere til årlig beboermøte 8. oktober kl 18-20 på Yvenhytta. Styret ønsker å informere om aktuelle saker, få innspill fra og lytte til beboernes synspunkter om forhold i borettslaget den enkelte er opptatt av. Denne gang blir langsiktig sikkerhets- og vedlikeholdsplan en av sakene i tillegg til ajourføring av enkelte ordensregler. Vi sender ut info om tema som settes opp til informasjon og drøfting etter styremøte 3. september. Gi gjerne styret innspill om saker du ønsker skal tas opp.

 

Vedlikeholdstiltak i 2014

Vi er i ferd med å male resterende gavler og foretar nødvendig reparasjon i murpuss på enkelte endevegger som  trekker inn vann. Gavlvinduer syd i blokk 2 og 3 skiftes ut. Alle beslag på gavl 6 (blokk 3) skiftes ut. Resterende beslag pusses og males. Styret har vedtatt å utsette en planlagt oppussing av terrassekassene i påvente av helhetlig og årlig prioritering av tiltak etter at en langsiktig sikkerhets- og vedlikeholdsplan er utarbeidet.

 

Borettslagets og andelseiers ansvar for vedlikehold

Som en hjelp til å være bevisst på hva som er borettslagets (fellesskapets) og andelseiers ansvar for vedlikehold, har vedlikeholdsleder laget en skisse som følger vedlagt. Ta kontakt med vedlikeholdsleder hvis spørsmål.

 

Ta vare på bomiljøet – å overholde ordensreglene gir trivsel og trygghet for alle

Borettslagets ordensregler forplikter både beboere og besøkende. Ordensreglene skal bidra til et trygt og trivelig bomiljø og naboskap, hvor felles verdier og sikkerhet ivaretas på best mulig måte. Slik er det å bo i borettslag. Stort sett blir ordensreglene respektert. Likevel ser styret en del tilfeller av at ordensreglene ikke overholdes, og styret får henvendelser fra beboere som ber oss følge opp. Det er viktig at vi tar hensyn til hverandre!

 

 

I infoskriv 11. april orienterte styret om utvendig branntilsyn og befaring:

 

Utvendig branntilsyn og befaring ble gjennomført 13. juni

–          Terrassekassene, ordensreglene 22, 23 og 37: som forbyggende brannverntiltak skal det være 60 cm klaring inntil skillevegg i tilfelle behov for sideveis rømning ved brann. Videre er det ikke tillatt med trær (for eksempel bjørk, furu, gran). Busker skal ikke overstige 1 meter høyde. Busker som henger utover terrassekassen misfarger betongen. Ifølge en av malermestrene fører dette til økte vedlikeholdskostnader samt at det kan drysse ned til naboen under.

 

Sarpsborg brannvesen har i samarbeid med styret foretatt utvendig branntilsyn       13. juni. Styret har samtidig med branntilsynet hatt en befaring på alle blokkene. Beboere med terrassekasser i strid med ordensreglene nevnt ovenfor, vil bli kontaktet og/eller tilskrevet med krav om tiltak for å overholde ordensreglene til fellesskapets beste.

 

–          Fellesarealer, ordensregel 38: det er ikke tillatt å sette fra seg noe foran inngangsdører, i oppgangen, ganger og fellesarealer inne i blokkene eller i garasjeanlegg, unntatt på plasser som er spesielt merket. Styret vil ta en befaring i alle ganger, fellesrom og garasjeanlegg første uka i juli. Gjenstander som plasseres i strid med ordensreglene vil bli fjernet uten noen form for varsel etter befaringen, slik det fremgår av ordensregel 38.

 

 

Hundehold

På oppfordring minner vi om at beboere med hund tar med plastpose på lufteturen, og at hundens fornødne gjøres i god avstand fra innganger. Takk!

 

Spørsmål?

Kontakt vedlikeholdsleder eller styreleder hvis du har spørsmål om eller innspill til forhold i borettslaget. Har du forslag til tema som ønskes tatt opp på beboermøte i oktober, meld dette til styreleder.

 

 Vi ønsker alle beboere fortsatt god sommer!

 

Vennlig hilsen

Styret

Comments are closed