beboermøte280415

Som nevnt i infoskriv 30. mars 2015 inviterer styret til beboermøte for å informere om arbeidet med langsiktig sikkerhets-, rehabiliterings- og vedlikeholdsplan. Styret ønsker å lytte til innspill fra beboerne før saken behandles i ordinær generalforsamling 26. mai 2015.  I tillegg gis informasjon om aktuelle saker.

 

Tema:

  1. Langsiktig sikkerhets-, rehabiliterings- og vedlikeholdsplan
  • Teknisk tilstandsanalyse og anbefalinger til prioriterte tiltak
  • Finansiering gjennom låneopptak og hva det vil bety for husleieøkning

Orientering ved OBOS Prosjekt v/bygningsingeniør Spencer Billett og styret

 

Pause med enkel bevertning

 

  1. Info om aktuelle saker

Blant annet: oppdatering av ordensreglene som sak til generalforsamlingen, terrassekasser og overholdelse av ordensregler, status parkering  

 

  1. Åpen post: innspill fra beboerne

Vi ønsker innspill fra og å lytte til beboernes synspunkter om forhold som er viktig for sikkerhet og trivsel i bomiljøet og utvikling av borettslaget.

 

Hjertelig velkommen!

 

 

Langsiktig sikkerhets-, rehabiliterings- og vedlikeholdsplan

I mai sendes innkalling til ordinær generalforsamling 26. mai med saksdokumenter. Rapporten fra OBOS Prosjekt legges ut på borettslagets hjemmesider på www.hannestadterrasse.no.datasenter.no . Generalforsamlingen skal behandle styrets forslag til langsiktig sikkerhets-, rehabiliterings- og vedlikeholdsplan og forslag til finansiering.

 

Endelig vår!

Vi er inne i en flott årstid hvor bomiljøet på Hannestad Terrasse blir grønt og frodig. Styret og vedlikeholdsleder skal jobbe for at uteområdene er ryddige og godt vedlikeholdt, for å fremme trivsel blant beboere og besøkende. Styret ser mange beboere som pynter egne terrasser til egen og fellesskapets glede. Takk til alle! Ønsker du tips og råd til beplantning av egen terrassekasse, snakk med en nabo «med grønne fingre» eller eventuelt en fagmann.

 

Avfallscontainere til vårrengjøringen

Som nevnt i infoskriv 13. mars bestiller borettslaget seks containere for utplassering på «isbanen» i to døgn fra fredag 24. april. Containerne hentes mandag 27. april.  Dette for at beboerne kan bli kvitt avfall som ikke kan kastes i våre faste containere. Det har vist seg at tilbudet har blitt misbrukt av utenforstående. Tiltak mot dette blir vurdert.

 

Andelseiers riving av pipeløp i egen leilighet – endelig dom i saken

Det foreligger rettskraftig dom da anke til lagmannsretten ble avvist. Borettslaget har fått medhold i at borettslaget skal gis adgang til andelseiers leilighet for gjenoppføring av pipeløp på andelseiers bekostning, og at andelseier skal dekke borettslagets saksomkostninger.

 

Terrassekasser – overholdelse av ordensregler

Hver andelseier er forpliktet til å overholde ordensreglene som andelseier mottar ved kjøp, og i årlig innkalling til generalforsamlingen. Styrets ansvar på vegne av andelseierne er å iverksette tiltak ved brudd på ordensreglene. Vi har siden mai 2014 orientert om tiltak for at ordensreglene overholdes når det gjelder terrassekasser og ordensreglene 22 og 37. Spesielt viktig er sikkerhetstiltaket om krav til 60 cm klaring inntil skillevegg, i tilfelle behov for sideveis rømning fra egen terrasse til naboterrasse ved brann, eller motsatt. Sarpsborg brannvesen er branntilsyn og anbefalte ved en befaring i juni 2014 dette punktet i borettslagets ordensregler (omtalt i infoskriv 11. juli 2014).

73 beboere ble i uke 12 tilskrevet med krav om tiltak av hensyn til sikkerhet og fellesskapets beste. Frist for gjennomføring er 15. april. Takk til alle som har iverksatt tiltak for å overholde ordensreglene! Takk også til beboer Svend O. Dyhre som på styrets anmodning har bistått beboere som har ønsket hjelp. Styret tar ny befaring i uke 17. Beboere som ikke har iverksatt tiltak følges opp i tråd med borettslagets praksis ved brudd på ordensreglene.

 

Ha fine og solrike vårdager!

 

Vennlig hilsen styret

Category

Comments are closed